top of page

Tehuset

Läs om vår verksamhet i tehuset

Tehuset är en vänlig grön oas mitt i förortslivet. Tehuset är ett andrum och en plats för växt och utveckling. Tehuset är en mötesplats för kvinnor från hela världen. Här blir främlingar vänner, här byggs ett nät av systerskap över alla gränser. 

För många kvinnor är Tehuset en brygga mellan hemmet och samhället. Tehuset bygger med språk och samhällskunskaper egenmakt och integration. I Tehuset blir isolering till gemenskap och ”dom” blir ”vi”.

Språkundervisning

sfi.jpg

Nyckeln till Sverige är språket. Utan en fungerande svenska  bor många i Sverige utan att någonsin ha kommit fram. Därför har vi undervisning i nivågrupperade klasser under ledning av legitimerad lärare.

Gemensam matlagning

29433178_569955560045226_434203747468443

Med inspiration från världens alla hörn lagar vi mat och bakar tillsammans.

Här får vi möjlighet att lära oss nya recept samt att ha kul tillsammans.

Kvinnlig hälsa

images.jpg

Många kvinnor som kommit hit till Sverige har oftast aldrig fått träna i gym eller fått simma. Det leder till stora hälsoproblem för många kvinnor. Därför har Tehuset infört träning på tisdagar och torsdagar där kvinnorna får tillfälle att röra på sig och må bra. 

Utflykter

cykel.jpg

Ibland blir det utflykter som skogsvandring, besök på muséer eller annat intressant. Världen utanför lägenhetsdörren är stor och rik. Vi upptäcker den tillsammans.

Utbildning i Lokalvård

Just nu pågår utbildning i lokalvård i Tehuset i samarbete med  StädAstrid. Arbete är makt!

Stötta vår verksamhet

bottom of page