top of page

Saras Hus

Sveriges mest säkraste skyddade boende för utsatta

Sedan åtta år har enskilda personer och familjer, främst under hedersförtryck fått andrum, trygghet och en ny start. Saras Hus kan erbjuda en hög passiv säkerhet. En placering på Saras Hus stänger ute hoten, kontrollen och ofriheten.

Vår välutbildade, motiverade och erfarna personal med socionomer, lärare, barnskötare, vaktmästare och lokalvårdare som talar de flesta förekommande språk ser till att de boende får det stöd de behöver för ett framtida självständigt liv. En placering i Saras Hus är en investering i de boendes morgondag.

Vår personal använder samtalsredskap som Freda och Patriark. De är mycket kunniga i hedersproblematik med en stor kulturförståelse. Placerande kommuners handläggare möter hos oss kollegor som talar samma fackspråk med djup kunskap om gällande problematik, praxis och lagstiftning.

Utvärderingar från tidigare boenden och från placerande kommuner handläggare är utan undantag mycket positiva. Att kallas Sveriges bästa skyddade boende förpliktigar och är resultatet av ständiga utvärderingar av vårt arbetssätt, vårt bemötande och våra lokaler. Fast vi nått långt kan vi alltid bli bättre och strävar därför alltid vidare.

Saras Hus har rejäla, alltid nyrenoverade, fullt utrustade lägenheter. Där lagar man sin egen mat, lever sitt eget liv och stänger lägenhetsdörren om sig när man vill. En placering i Saras Hus är en placering till ett

skyddat liv i normalitet.

Saras Hus är inget traditionellt kvinnohus utan ett familjehus med plats för alla. I Saras Hus kan alla få en fristad oavsett livssituation. Alla boenden har lek-platser men bara Saras Hus kan erbjuda 10 000 m2 frihet i trygghet för barn och föräldrar i vår skyddade park. Sedan har vi förstås vår dagisavdelning!

Husdjur är välkomna till Saras Hus. Vi har en stor rastgård för hundar.

sara hus.png

Saras Hus värms och får sin elektricitet från förnyelsebara källor. Viktigast är vår solcellsanläggning. En placering hos oss tar ansvar för en grönare framtid.

Föreningen Khatoon bedriver ett stort integrationsarbete i vårt Tehus och ett stort opinionsarbete i hedersfrågor. Det är vårt sätt att återinvestera vårt överskott i samhället. En placering hos oss är en investering i ett bättre samhälle.

Saras Hus är helt enkelt en riktigt bra början på ett nytt liv.

Vid placeringsförfrågan, använd kontaktformuläret här

Stötta vår verksamhet

bottom of page