Search
  • Khatoon

Khatoon Center i Duhok

Updated: Dec 17, 2019


Det finns gånger när man är stolt över sin styrelse, som nu när Föreningen Khatoons styrelse beslutat att öppna ett center i norra Kurdistan! I Duhoks län med 1,7 miljoner innevånare som tagit emot 1,7 miljoner flyktingar ska vi öppna Khatoon Center. Det ska bli som våra Tehus fast större och ännu viktigare. Det ska göra skillnad som natt och dag i utsattas liv.

De krigsänkor som ingen ser och de barn som ingen vill ha ska bli sedda och önskade. Tillsammans med dem ska vi gå från livets skuggsida till livets mitt. Det här är en våldsam satsning, större än allt vi gjort samtidigt har vi inget val. Det måste bara göras! Men vi klarar inte av det ensamma. Vi behöver verkligen din hjälp för att göra det närmast omöjliga.

Vi planerar att öppna på kvinnodagen, den 8:e mars och massor måste hända innan dess. Vi kommer i början att behöva hantverkskunniga personer som fräschar upp lokalerna och sedan alla er kursledare. Vi behöver dig, du kunniga volontär som besöker oss på Khatoon Center en vecka som håller en kurs i något ämne. Allt du behöver betala är din flygresa. Vi står för resten! Det är inte många gånger i livet du har en chans att göra skillnad som här!

Vill du dessutom ge oss ett startkapital för projektet vill jag be dig att skicka en julgåva, liten som stor till Khatoon Center. Du gör det på Bankgiro: 575-6986 märk "Khatoon Center" eller Swish: 123 526 31 16 märk "Khatoon Center".

Sedan, när väl allt är igång skapar arbetet sin egen finansiering. Vi har sedan ett decennium hittat en form som vi är stolta över där våra företag driver vårt sociala arbete. Vi ger samhället det som det vill ha för att kunna ge tillbaka det som samhället behöver. Så kommer vi också att göra här.

Företag som ger människor arbete och ekonomisk trygghet kommer att genom Khatoon Center återinvestera i samhället, i kunskap om hygien, barnuppfostran, hälsovård, samhällskunskap, alfabetisering och mänskliga rättigheter. Nu är vårt mål också de barn som ingen vill ha, de vilkas föräldrar dödats och de som fötts efter islamisternas våldtäkter. Vi vet att vi inte kan nå alla, vi vet att vi inte kan göra allt men vi vet också att vi, tillsammans med dig kan göra något fantastiskt!

Också det minsta ljus kan lysa upp ett kompakt mörker. Så kan vi tillsammans ge skuggsidans människor en ny morgon.

Välkommen till Kurdistan! Välkommen till arbetet för en ny dag!

153 views0 comments

Recent Posts

See All